Åsas skagernröra

Serverar: 4 portioner

Underbart god skagernröra som passar både till den bakade potatisen eller som fyllning i smörgåstårta.

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g räkor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 st äpple
  • 1 dl purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Dill
  • Instruktioner

    Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Hacka ägg, räkor, äpple och purjolöken och blanda ihop. Krydda efter smak och tycke. Jag och min sambo älskar den här röran och brukar dubbla den till bakpotatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stig_carlsson_96 30 januari 2015

    Det heter Skagenröra. Det finns inga räkor i den Värmländska sjön Skagern. Rätten har fått namn efter stad på Jylland där räk- och hummerfiskare landar sin fångst... :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben