Biffen som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
500 g nötkött i tunna strimlor av t ex högrev, rostbiff eller innanlår
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk kinesisk soja
Ev ½-1 tsk sambal oelek
1 1/2 tsk malen ingefära
2 msk sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken.
- Lägg kött och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, soja och ingefära. Häll blandningen över köttet och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Servera med kokt ris och en strimlad sallad.
- Tips: Sambal oelek är en chilistark röra som sätter extra krydda på maten. En halv till en tesked brukar räcka. Prova lite sambal i den asiatiska biffen. Rätten kan förberedas till dess att den ska in i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat på SJ
Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...