Asiatisk biff

Serverar: 4 portioner

Biffen som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 500 g nötkött i tunna strimlor av t ex högrev, rostbiff eller innanlår
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • Ev ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken.
    3. Lägg kött och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, soja och ingefära. Häll blandningen över köttet och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    4. Servera med kokt ris och en strimlad sallad.
    5. Tips: Sambal oelek är en chilistark röra som sätter extra krydda på maten. En halv till en tesked brukar räcka. Prova lite sambal i den asiatiska biffen. Rätten kan förberedas till dess att den ska in i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben