Asiatisk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Köttet i den här häftiga rätten tar smak av kryddorna ingefära, stjärnanis och kanel. 418 kcal/portion

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 10 dl oxbuljong
  • 2 msk ostronsås
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk chiliflingor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar. Skala och halvera löken. Hacka vitlöken och finhacka ingefäran.
    2. Hetta upp 2 msk olja på medelvärme i en stor tjockbottnad gryta. Bryn köttet i omgångar 5-6 minuter vardera, under omrörning. Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i grytan. Fräs cirka 5 minuter under omrörning tills löken börjar bli brynt. Ta upp lökblandningen ur grytan och ställ åt sidan.
    4. Lägg köttet och ev sky från köttet i grytan och tillsätt buljong, ostronsås, stjärnanis, kanel och chiliflingor. Koka upp, sänk till låg värme. Lägg på locket och låt sjuda tills köttet är mycket mört, cirka 1 timma och 15 minuter.
    5. Lägg lökblandningen i grytan och sjud ytterligare 15 minuter utan lock, rör om då och då. Servera med ångkokt ris eller med en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben