Köttet i den här häftiga rätten tar smak av kryddorna ingefära, stjärnanis och kanel.
418 kcal/portion
Ingredienser
600 g högrev
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
3 msk vegetabilisk olja
10 dl oxbuljong
2 msk ostronsås
2 stjärnanis
1 kanelstång
½ tsk chiliflingor
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Skala och halvera löken. Hacka vitlöken och finhacka ingefäran.
- Hetta upp 2 msk olja på medelvärme i en stor tjockbottnad gryta. Bryn köttet i omgångar 5-6 minuter vardera, under omrörning. Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
- Hetta upp ytterligare 1 msk olja och lägg schalottenlök, vitlök och ingefära i grytan. Fräs cirka 5 minuter under omrörning tills löken börjar bli brynt. Ta upp lökblandningen ur grytan och ställ åt sidan.
- Lägg köttet och ev sky från köttet i grytan och tillsätt buljong, ostronsås, stjärnanis, kanel och chiliflingor. Koka upp, sänk till låg värme. Lägg på locket och låt sjuda tills köttet är mycket mört, cirka 1 timma och 15 minuter.
- Lägg lökblandningen i grytan och sjud ytterligare 15 minuter utan lock, rör om då och då. Servera med ångkokt ris eller med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)