Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Serverar: 4 portioner

Läcker och lättlagad fiskrätt med asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 2 citrongräs
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 skivad röd chilifrukt
  • 2 burkar kokosmjölk, á 400 ml
  • 2 msk fisksås
  • 400 g torsk-, kolja- eller hokifilé i bitar
  • Sesamstekt ris
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 g strimlade grönsaker (välj grönsaker efter smak och tycke) eller frysta tinade wokgrönsaker
  • 3 dl kokt ris
  • Instruktioner

    1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, finhackad ingefära och skivad röd chili i en kastrull.
    2. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 minuter. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fiskbitarna. Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
    3. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, hackad vitlök och strimlade grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt det kokta riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.
    4. Servera fisken med det stekta riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben