Asiatisk gurksallad

Serverar: 6 portioner

Gott tillbehör

Ingredienser

  • 2 msk risvinäger
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk mirin (sött japanskt risvin) eller söt sherry
  • 1 krm mörk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 stor gurka
  • 30 g strimlad morot
  • 30 g strimlad gul squash eller zucchini
  • 4 msk rädisgroddar kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Blanda vinägern, vitlöken,ingefäran, risvinet, sesamoljan och jordnötsoljan i en skål. Sätt dressingen åt sidan.
    2. Skär fyra grunda skåror på längden i gurkans skal med en vass kniv. Dela gurkan på längden. Skär gurkhalvorna i tunna skivor.
    3. Lägg gurkan, moroten, squashen och rädisgroddarna i skålen med dressing och blanda om.
    4. Låt salladen stå i kylskåp 2-3 timmar före servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben