Asiatisk kycklinggryta

Serverar: 2-5 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 3 paprikor
  • 3 gula lökar
  • ½ purjolök
  • 1 burk majs
  • 1 burk böngroddar
  • 1 buljongtärning
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 3 tsk asiatisk krydda
  • 2 msk soja
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 4 msk vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 knippe bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i smör i några minuter. Dra pannan från värmen..
    2. Strimla paprikan samt hacka löken och purjolöken. Häll oljan i en wokpanna. Fräs grönsakerna och tillsätt majs, buljong och stekta kycklingfiléer. Låt småkoka på svag värme i 8 - 10 minuter. Tillsätt väl ansade böngroddar och grädde.
    3. Smaka av med soja och de olika kryddorna. Strö över jordnötterna och bladpersiljan. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 26 maj 2008

    Vad gott det var! Vi hade i lite kokosmjölk också! Hittade tyvärr ingen asiatisk krydda i affären men hade någon mix hemma på påse som dög bra! Är dock nyfiken på den där asiatiska! /Bodilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben