Asiatisk kycklingwok med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Vi älskar asiatisk mat och här är ännu ett gott recept! I tillagningstiden har jag räknat med en timmes marinering av kycklingen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citrongrässtjälk eller 1 tsk rivet citronskal
  • 2-3 msk soja
  • 1 msk färskpressad lime
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 schalottenlökar
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g minimajs
  • 300 g pak choy
  • 1/2 knippe gräslök
  • 2 msk olja
  • Salt
  • 50 g rostade cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka ingefäran och vitlöksklyftan fint. Använd bara de nedre 10 cm av citrongräset och hacka den inre, mjuka delen fint.
    2. Blanda ingefära, vitlök, citrongräs och kyckling i en skål. Tillsätt soja, färskpressad lime och 1 tsk sambal oelek. Blanda väl, täck över och marinera 1 timme i kylen.
    3. Skala och tärna schalottenlöken fint. Skölj och ansa pak choy och skär den i fina strmlor. Hacka gräslöken fint.
    4. Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Lägg i det marinerade köttet och woka 5 minuter på stark värme.
    5. Sänk värmen, tillsätt schalottenlöken och blanda väl. Tillsätt grönsakerna och woka 5-7 minuter.
    6. Smaka av med soja och resten av sambal oeleken. Blanda ner cashewnötter och gräslök och servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    festmaten 6 januari 2009

    Tack för en god middag! Pak choy fanns inte i butiken, jag köpte färsk broccoli istället. Dettta kommer vi laga fler gånger!

    Mauritza 20 juni 2011

    Mkt god maträtt! Blandade i gräslöken samtidigt med de andra grönsakerna av misstag men det blev lika gott ändå! =) Jag tillsatte även ca 2 dl vatten och redde såsen med lite potatismjöl. Detta kommer vi göra fler ggr. Rekommenderas varmt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben