Asiatisk mizunasallad med räkor
Asiatisk sallad med smak av soja, ingefära och chili. Shisokrassen har en unik smak som är svår att förklara, men har man smakat den, kan man inte annat än älska den.
Ingredienser
1 kg räkor med skal
2 msk sesamfrön
2 morötter
4 salladslökar
2 avokador
80 g misunasallad
1 ask shisokrasse
1 tsk flingsalt
Dressing
1 röd chili
½ dl japansk soja
1 msk pressad lime
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk olivolja
½ tsk socker
1 krm sesamolja
Servering
Gott färskt bröd
Instruktioner
- Kärna ur och finhacka chilifrukten till dressingen. Blanda chili med soja, pressad lime, finriven ingefära, olivolja, socker och sesamolja.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skala räkorna. Skala och strimla morötterna. Vänd ner morötter och räkor i dressingen. Ansa och strimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna avokadon.
- Varva räkor, avokado, morötter, mizunasallad och shisokrasse på tallrikar eller ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera salladen med ett gott färskt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)