Asiatisk mizunasallad med räkor

Serverar: 4 portioner

Asiatisk sallad med smak av soja, ingefära och chili. Shisokrassen har en unik smak som är svår att förklara, men har man smakat den, kan man inte annat än älska den.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 2 avokador
  • 80 g misunasallad
  • 1 ask shisokrasse
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 1 röd chili
  • ½ dl japansk soja
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk socker
  • 1 krm sesamolja
  • Servering
  • Gott färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och finhacka chilifrukten till dressingen. Blanda chili med soja, pressad lime, finriven ingefära, olivolja, socker och sesamolja.
    2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skala räkorna. Skala och strimla morötterna. Vänd ner morötter och räkor i dressingen. Ansa och strimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna avokadon.
    3. Varva räkor, avokado, morötter, mizunasallad och shisokrasse på tallrikar eller ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera salladen med ett gott färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben