Asiatisk oxfilé

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Ett enkelt men lyxigt recept - en riktig festmåltid.

Ingredienser

  • 1 bit oxfilé ca 1,2 kilo
  • Margarin
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1½ dl mango chutney
  • 2 tsk malen ingefära
  • Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • ½ dl soya
  • 1 dl vatten
  • 3-4 msk kalvfond
  • 2 msk honung
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 tsk idealmjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor, ca 1 cm tjocka. Bryn det hastigt i margarin i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
    2. Såsen: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull.Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek.
    3. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner idealmjöl. Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.
    4. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225 grader. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter om man vill ha genomstekt kött, annars kortare. Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen.
    5. Servera med rotsakspytt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ismo10 22 juli 2008

    Supergott, har gjort detta ett par gånger

    festmaten 18 oktober 2008

    Tack för en god middag! Det här kommer vi att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben