Asiatisk pesto

Serverar: 4 portioner

En kul variant på italienska peston! Vill du ha in ytterligare en smakdimension kan du tillsätta ett par blad thaibasilika. Passar perfekt till grillat.

Ingredienser

  • ½ dl cashewnötter
  • ½ kruka koriander, ca 1 dl färdigpackad
  • 5 rejäla kvistar mynta, ca ½ kruka
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 msk fisksås
  • Saft och skal från 1 lime
  • 1½ msk neutral olja
  • Instruktioner

    1. Skär citrongräs, chili och vitlök i mindre bitar. Mixa tillsammans med cashewnötter, koriander, mynta samt saft och skal från limen till en kornig massa.
    2. Tillsätt fisksås samt olja och mixa samman. Smaka av med mer örter, citrongräs eller fisksås. Låt stå i minst 20 minuter och servera till fläskkött, kyckling, fisk eller skaldjur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben