Asiatiska fiskbiffar med ris

Serverar: 4 portioner

Chili, koriander och citrongräs ger fiskbiffarna en underbar asiatisk smak. Om du inte har fisksås hemma kan du använda japansk ljus soja eller sweet chilisås som dressing.

Ingredienser

  • 4 dl ris, t ex jasminris
  • 600 g vit fisk, t ex kolja
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • ½ kruka koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vatten
  • Till servering
  • ½ isbergssalladshuvud
  • 1 lime, i klyftor
  • ½ kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Mixa eller finhacka fisken till en färs. Finhacka citrongräs, chili och koriander. Lägg allt i en bunke och rör ner ägg och salt.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka smeten i små biffar i pannan. Stek på medelvärme och vänd när det blivit en fin stekyta. Stek ca 2 minuter per sida.
    4. Blanda sweet chilisås, fisksås och vatten till en dressing.
    5. Servera fiskbiffarna med ris, isbergssallad, limeklyftor, dressingen och färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben