Aubergine röra: Cashk Bademdjun

Serverar: 4 portioner

vegetarisk rätt som fungerar också som förrätt.

Ingredienser

  • 3 st. auberginer
  • olivolja
  • 3 tsk gurkmeja
  • 3msk Cashk (Iranian sauce eller Iransk yoghurt sås förpackade i glasburkar bland mejeri produkter i välsorterade orientaliska affärer)
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • peppar
  • Toppning (frivilligt)
  • Vitlök (efter smak)
  • Torkad mynta
  • Instruktioner

    Skala auberginerna och skär dem i stora bitar. Blanda 0,5 liter vatten, 3msk olivolja och salt. Bada aubergin-bitarna i. Nu kan du antingen steka auberginerna i ugn (fettsnålare) eller på pannan. Auberginerna skall få en lätt grillfärg på ytan, samt vara välkokta inuti it (låt inte auberginerna bli alldeles för torra).Hacka löken i tunna bitar. Fräs oljan med gurkmejan i en kastrull (helst teflon botten), och sedan häll i löken tills den blir gyllenbrun och mjuk. Blanda i auberginen och tillsätt lite vatten (ungefär 20cl). Med hjälp av gaffel liknande bestick, skär i auberginen och blanda samtidigt i låg värme.Hacka lite vitlök (efter smak) och blanda i. Tillsätt tomatpurén, salt och peppar och sätt på locket och låt koka i 20 minuter fortfarande på låg värme. Blanda ut Cashken med 10 cl. ljummet vatten och rör ihop i kastrullen. Stäng av värmen och sätt på locket. Toppning: I en annan panna, ska du fräsa 1 hel vitlök. Efter 1 minut, tillsätt torkade smulade myntablad. Dekorera med toppningen innan servering. Servera gärna med färsk mynta, persilja, basilika, salladslökar och rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben