Augustipanna med ingefära

Serverar: 4 portioner

Grönsaker till fläskkött med smak av asien

Ingredienser

  • 300 g färsk skinka eller karré
  • 2 paprikor
  • 2 färska lökar
  • 1/4 vitkålshuvud (ca 300 g)
  • 100 g bönor eller sockerärtor
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 - 1½ tsk riven färsk eller malen ingefära
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna strimlor. Kärna ur paprikorna och strimla grönsakerna. Bryn köttet i smör i en stekpanna 2 - 3 min och salta. Tag upp köttet och stek grönsakerna under omrörning. Lägg tillbaka köttet och tillsätt grädde, soja och ingefära. Ge pannan ett snabbt uppkok och servera genast med couscous eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 6 april 2009

    Jättegott och snabblagat! Perfekt vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben