Avredd kycklingsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Påminner mycket om den goda hönsasoppan mamma lagade när jag var liten, men som jag aldrig lyckades få receptet på.

Ingredienser

  • Förkoket
  • 1 hel kyckling
  • 1 msk salt
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 15 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Soppan
  • någon msk matolja
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 1/2 purjolök
  • 2 liter kyckling-/hönsbuljong/-fond
  • 1 knippe persilja
  • 1 äggula
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i 8 bitar. Lägg i gryta och fyll på vatten så det täcker kycklingen. Koka upp, skumma av och tillsätt salt, morot, lök, svartpeppar och lagerblad. Koka 1 timme. Ta upp kycklingen, låt svalna. Ta bort alla ben och dela köttet i mindre bitar. Sila buljongen till senare, släng grönsakerna från förkoket. Tärna rotsakerna, strimla purjon. Fräs rotsakerna (i grytan du kokade kycklingen i) 3 minuter i matolja. Tillsätt purjon att fräsa med någon minut. Häll på den sparade buljongen från förkoket, fyll på med tärning/fond och vatten till ca 2 liter. Koka 10 minuter. Hacka ned persilja i soppan. Rör ihop äggula och grädde och red av soppan. Ta bort från värmen. Lägg i kycklingköttet. Servera gärna med en brödbit med ost på. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben