Baconfikon på halloumi

Serverar: 18 portioner

Tilltugg!

Ingredienser

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 6 torkade fikon
  • Olja att steka i
  • Ca 125 g halloumiost
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär eller klipp bort den hårda stjälken på fikonen. Rulla in varje fikon i en baconskiva.
    2. Stek med skarvsidan ner i en het lättoljad panna. Stek dem runt om, sänk värmen något och stek i ytterligare 4-5 min tills ytan på baconet blivit vackert knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Skär 9 skivor av halloumin, ca ½ cm tjocka. Halvera skivorna och lägg upp på ett fat.
    4. Strö lite finhackad gräslök på varje skiva. Skär varje baconfikon i 3 skivor och lägg 1 skiva ovanpå varje halloumibit. Servera som drinktilltugg eller snacks.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben