Baconlax med gräddstuvad spenat

Serverar: 4 portioner

Hemlagat potatismos och ett gott bröd passar bra till!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk grovkornig senap
  • 4 skivor bacon
  • Bambuspett
  • Gräddstuvad spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 250 g fryst hel spenat, tinad
  • 1½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Salta och peppra laxfilén och stryk senap på den välvda sidan. Lägg en skiva bacon på längden över varje laxbit. Vik in ändarna under fisken. Trä ett bambuspett genom varje filé.
    3. Lägg laxen på bakpappersklädd plåt och stek i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är färdig och baconet fått lite färg.
    4. Hacka under tiden schalottenlöken och stek den mjuk i oljan. Blanda i spenaten och grädden och låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera laxen med spenaten och citron att pressa över. Potatismos och en skiva ljust bröd smakar bra till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben