Baconpaj med basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lätt att göra av Ingredienser som man oftast har hemma. Dessutom är den jättegod.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl eller
  • 1½dl vetemjöl 1½dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 pkt bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 1/4 spansk peppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl riven lagrad ost, t ex grevé
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: 1. Mät upp mjölet i en skål . Lägg i kylskåpskallt matfett , skuret i bitar . Finfördela fettet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa . 2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg . 3. Tryck ut den i en vid ugnsfast form så att den täcker hela botten och kanter . 4. Nagga bottnen och förgrädda i ca 10 - 15 minuteri 200 grader .
    2. Fyllning: 1. Skär baconet i tunna strimlor och knaperstek det . Lägg ner finhackade vitlöksklytor och gul lök och mycket fint skuren spansk peppar ( eller sambal oelek) och låt alltsammans steka ca 2 minuter . 2. Fördela baconfräset på botten av pajskalet . Finhacka basilikan och lägg ovanpå . Fördela den rivna osten över . 3. Blanda ägg och grädde och häll över osten . 4. Grädda ca 30minuter i 175 -200 grader .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 6 september 2008

    det var gott, men jag tog sambal ist f spansk peppar o det blev lite för mkt... sen tog jag keso o ägg ej grädde, en dl mjölk. Bacon o vitlök är smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben