Baconpasta med ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och god pastarätt. Barnen hemma älskar den. Om man vill ha pastan mer kalorisnål, använd en crème fraich med lägre fetthalt, men kokbar.

Ingredienser

  • 500 g pasta, penne
  • 2 paket bacon
  • 1/4-1/2 st purjolök
  • 5-10 normalstora champinjoner
  • 1 paket ädelost (100 - 150 g)
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet i 1-2 cm breda strimlor. Skiva champinjonerna och purjolöken. Stek baconet gyllenbrunt, låt rinna av på papper. Bryn därefter champinjonerna och purjolöken. Lägg i baconet i stekpannan. Häll på crème fraichen och smula ned hönbuljongtärningen. Låt allt puttra samman på låg värme i några minuter. Smula i ädelost efter smak. Peppra efter egen smak
    2. Koka pastan enl anvisning. Häll av kokvattnet. Häll baconsåsen över den kokta pastan. Blanda Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Eclipse 3 oktober 2009

    Mycket god.

    lindabjallan 13 januari 2010

    Det här har blivit familjens favorit! Super-god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben