En lättlagad och god pastarätt. Barnen hemma älskar den. Om man vill ha pastan mer kalorisnål, använd en crème fraich med lägre fetthalt, men kokbar.
Ingredienser
500 g pasta, penne
2 paket bacon
1/4-1/2 st purjolök
5-10 normalstora champinjoner
1 paket ädelost (100 - 150 g)
5 dl crème fraiche
1 st hönsbuljongtärning
Peppar
Instruktioner
- Strimla baconet i 1-2 cm breda strimlor. Skiva champinjonerna och purjolöken.
Stek baconet gyllenbrunt, låt rinna av på papper. Bryn därefter champinjonerna och purjolöken. Lägg i baconet i stekpannan. Häll på crème fraichen och smula ned hönbuljongtärningen. Låt allt puttra samman på låg värme i några minuter. Smula i ädelost efter smak. Peppra efter egen smak
- Koka pastan enl anvisning. Häll av kokvattnet. Häll baconsåsen över den kokta pastan. Blanda
Ät och njut.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mycket god.
Det här har blivit familjens favorit! Super-god!