Baconpasta med champinjoner

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt god pasta jag slängde ihop en dag efter skolan! Värd att testa!

Ingredienser

  • 3-4 portioner pasta
  • 4-5 färska champinjoner
  • 1-2 schalottenlökar, gul- eller rödlök går också bra
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk smör/margarin/olja att steka i
  • 1 paket bacontärningar, 140 g
  • Mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på en kastrull med vatten och salt, koka pastan.
    2. Skär champinjoner, paprika och lök och fräs det i smält matfett i en kastrull. Tillsätt bacontärningarna och stek tills de ser färdiga ut.
    3. Häll på några matskedar mjöl och rör om. Tillsätt grädden och mjölken lite i taget för att se att såsen blir lagom tjock. Koka upp och tillsätt salt och peppar. Ta av från plattan.
    4. Slå av pastan i ett durkslag och häll sedan i den i kastrullen med bacon- och champinjonsåsen.
    5. Färdig :)
    6. Tips: Det blir ännu godare med färskpasta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben