Baconsvepta pilgrimsmusslor
Serverar:
4 portioner
Att smeka gommen med.
Ingredienser
16 stora färska pilgrimsmusslor
8 skivor bacon, eller pancetta, delade i halvor
1 msk olivolja
Saften av 1 citron
Peppar
Citronklyftor
Instruktioner
Värm ugnsgrillen. Svep in varje pilgrimsmussla i en halv baconskiva
Blanda olja, citronsaft och lite svartpeppar i en skål
Täck pilgrimsmusslorna med blandningen och trä dem på metallspett (4 musslor på varje spett).
Kasta eventuellt överbliven citronsaftblandning.
Grilla pilgrimsmusslorna på medel till hög värme i ugnen i 4-5 minuter eller tills de ärgenomstekta. Vänd dem en gång.
Servera dem genast med citronklyftor
Liknande recept
Pilgrimsmusslor i vitvinsås
2.7
1
Pilgrimsmusslor på sparrisbädd
4.7
4
2
Pilgrimsmusslor med tomatfräs
20 min
4
Pilgrimsmusslor Asian Style
2.7
4
Pilgrimsmusslor och blomkålspuré
35 min
4
Pilgrimsmusslor med saffransås
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla, sidfläsk och färsk timjan
5
1 h
4
1
Trattkantarell-risotto med stekta pilgrimsmusslor
2
Halstrad marulk med pilgrimsmusslor
5
30 min
3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!