Baconsvepta pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

Att smeka gommen med.

Ingredienser

  • 16 stora färska pilgrimsmusslor
  • 8 skivor bacon, eller pancetta, delade i halvor
  • 1 msk olivolja
  • Saften av 1 citron
  • Peppar
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnsgrillen. Svep in varje pilgrimsmussla i en halv baconskiva
    2. Blanda olja, citronsaft och lite svartpeppar i en skål
    3. Täck pilgrimsmusslorna med blandningen och trä dem på metallspett (4 musslor på varje spett).
    4. Kasta eventuellt överbliven citronsaftblandning.
    5. Grilla pilgrimsmusslorna på medel till hög värme i ugnen i 4-5 minuter eller tills de ärgenomstekta. Vänd dem en gång.
    6. Servera dem genast med citronklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben