Bacontoppad kycklingfile

Serverar: 4 portioner

Önskar ni en rätt som är supergod, testa denna!

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • SÅS
  • 5 dl creme fraishe
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk kinesisk soja
  • GARNERING
  • 1 pkt bacon i småbitar
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Tina fileerna, salta och peppra. Lägg i en ugnsäker forn. Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Stek baconbitarna knapriga. Fördela över kycklingen och avsluta med persilja och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 35-45 min i 175 ¤

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (4)

    Smulpajen 26 oktober 2007

    För salt och för tjock sås, trots att jag hällde i en skvätt vatten. Fick späda med mjölk efteråt för att få den tunnare och mindre salt.

    tomisi 19 januari 2008

    God vardagsmat, tyckte att något saknades när jag provsmakade såsen, tillsatte ca 2 msk Thai Sweet chilisås och det gjorde susen. Toppade även gratängen med smulat hårt bröd.

    arne42 25 november 2008

    Hoppa över saltet och halvera soyan och buljongen. Det är bättre att salta efteråt. Lättlagat och gott

    arne42 25 november 2008

    Hoppa över saltet och halvera soyan och buljongen. Det är bättre att salta efteråt. Lättlagat och gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben