Bacontoppad kycklingfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kanongott och väldigt omtyckt och framförallt jätte enkelt

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfileer
  • salt och peppar
  • SÅS
  • 4 dl cremefraiche
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk kinesisk soja
  • GARNERING
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Tina fileerna och dela dom 1 gång, lägg i ugnsfast form. Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Stek baconbitarna knspriga, fördela över kycklingenoch avsluta med persilja och ost Gratinera mitt i ugn 30-45 min i 175 grader.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (6)

    pia61 17 juli 2008

    Hej Mallis! Det här var verkligen gott, enkelt och lättlagat! Gästerna jag serverade det till gillade det också. Får helt klart en 5:a i betyg av mig!!! Tack! Hälsn PIA

    Mallin 13 juli 2009

    Verkar gott! Vad ska man ha till??

    vicky 15 september 2009

    Helt suverän maträtt, gästerna ville ha receptet på en gång. Lätt att göra, gjorde mycket på en gång, en hel långpanna och det blev jättegott.

    Anna-Malin 17 januari 2010

    Tack för receptet, det smakade jättebra! Vi hade ris och en sallad till, vilket funkade bra, men jag tror det hade varit snäppet bättre med pressad potatis till.

    cutelillamygirl 23 september 2010

    Den här rätten har jag lagat många gånger de senaste 10 åren. Jättegott tycker alla som har smakat.:-) Brukar ha pasta, sallad och vitlöksbaguetter til. En klar 5:a i betyg.

    bitten56 2 februari 2013

    Detta var riktigt gott. Jag hade jasminris till. Hällde lite sweet chili sauce på riset och det var en höjdare. En 5:a blir det från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben