Bärkaka

Serverar: 10 portioner

Jag brukar göra den här kaka på sommaren med jordgubbar eller vinbär som vi plockat själva.

Ingredienser

  • 75 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1½-2 dl färska eller frysta bär tex blåbär
  • Vinbär
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält matfett och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs! Vispa inte.
    2. Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter (pajform). Lägg i bären. De frysta behöver inte tinas.
    3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben