Bärkaka
Serverar:
10 portioner
Tid:
50 minuter
Supergod men ganska mäktig.
Ingredienser
300 g bär
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
50 g kallt hyvlat margarin
1 dl pärlsocker
Instruktioner
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölet. Häll smeten i formen. Fördela bären ovanpå, tryck även ner en del i smeten. Hyvla smöret med osthyvel över kakan och strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Liknande recept
Bärkaka i långpanna med cocos
5
30 min
20
1
Mjuk bärkaka
10
1
Bärkaka på få ingredienser
12
Saftig bärkaka
4
1 h
10-12
Bärkaka i glas
6
Bärkaka i långpanna med röda vinbär och hallon
Bärkaka i långpannan med havre och bär
16
1
Bärkaka i långpanna
Kaneldoftande bärkaka
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!