Bärkompot med kanelcréme

Serverar: 4 portioner

Nyttig med god efterrätt

Ingredienser

  • Ca 1 liter blandade bär, t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
  • 2 citrongräs (eller rivet skal av 1/2 citron)
  • 1 dl vatten
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl citronmelissblad
  • Kanelcrème
  • 250 g Kesella
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna. Smaksätt Kesella med florsocker, vaniljsocker och kanel. Servera kompotten med kanelcrème.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben