Pannacotta caramel med bärkompott

Serverar: 4 portioner

En riktig pärla till dessert. Kan med fördel göras dagen före.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • Ev 1 kanelstång
  • 4-8 kardemummakärnor
  • Tillbehör
  • Bär, gärna färska tex. 2-3 dl hallon och björnbär blandat eller jordgubbar
  • 1½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Lägg eglatinbladen i lite vatten och låt stå. Häll 1 dl socker och ½ dl vatten i en liten stekpanna och låt koka tills sockret börjar skifta färg. Häll ca 1 msk av den heta sockerblandningen i botten på var och en av fyra portionsskålar. Vicka på skålarna medan sockret fortfarande är varmt så att hela botten täcks.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg stång och kärnor i en kastrull. Tilllsätt grädde, ev kanelstång, kardemummakärnor och ½ dl socker. Värm upp och låt sjuda ett par minuter. Sila ner blandnignen i en bunke.
    3. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma gräddblandningen. Fördela i portionsskålarna och förvara i kylen minst 4 timmar.
    4. Mixa bären med sockret eller bara rör dem med sockret. Fördela på pannacottan precis före servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben