Zabaionegratinerad bärkompott

Serverar: 4 portioner

Låter underbart gott

Ingredienser

  • Gratiné
  • 1 citron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Canderel strö
  • Bärkompott
  • 3 dl valfria bär, färska el frysta
  • 1,5 dl Canderel strö
  • Zabaione
  • 3 äggulor
  • 1 dl vitt vin el marsalavin
  • 1 dl Canderel strö
  • 1 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronen, riv skalet och pressa saften. Koka upp med vatten, dra kastrullen från värmen och häll i Canderel. Frys blandningen i en avlång form i minst 2 timmar
    2. Lägg bären i en kastrull, värm försiktigt med Canderel, men låt ej koka. Dra kastrullen från värmen.
    3. Blanda äggulor, vitt vin och Canderel. Sjud upp blandningen under vispning i ett vattenbad. Vispa grädden och vänd ner i äggblandningen när den svalnat något.
    4. Själp upp citronisen och riv den på rivjärn. Lägg isen i botten på t.ex. ett martiniglad. Lägg bärkompotten ovanpå och en sked med zabaione på toppen.
    5. Dekorera med t.ex citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben