Bärkompott

Pyssel är det, men ack så gott gamla recept blir...

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • saft av ½ citron
  • Bär förslag
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl vinbär
  • eller fruktförslag
  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 2 hg plommon
  • Instruktioner

    1. Koka socker och vatten simmigt och skumma väl. Då lagen svalnat tillsätter du citronsaften.
    2. Varva bären i en burk, slå över sockerlagen. Låt stå kallt över natten.
    3. Skala päron och äpplen och ta ur kärnhuset, klyfta dem i mindre bitar. Ta ur kärnan på plommonen , klyfta den ochså. Koka frukterna mjuka. Lägg i en burk och slå över lagen.
    4. Förvaras svalt över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Detta är mumma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben