Bärpaj med en smula krips

Skillnaden mot traditionell paj är att blanda i cornflakes för att få en lite knäckigare och krispigare smak och kosistens.

Ingredienser

  • 3 dl frukt eller bär, t.ex skivade jordgubbar, rabarber eller 6 äpplen
  • Smuldeg
  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl krossade cornflakes
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Smält margarinet. Skala, skiva äpplena eller bären och lägg dem i en smörad form. Blanda mjöl, socker, cornflakes, salt, bakpulver och vaniljsocker. Rör i ägget och det smälta margarinet. Bred ut smeten på äpplena eller bären och grädda i 180 grader varm ugn ca 40 - 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben