Bärtårta med mandelmassa

Serverar: 12 portioner

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas med massor av bär.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl färdig vaniljsås
  • 1½ dl kesella kvarg med smak av vanilj
  • Garnering
  • 1 liter blandade färska bär
  • Mynta eller citronmeliss
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Vispa vaniljsåsen och rör i kesellan. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera med mynta eller citronmeliss. Pudra tårtan med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben