Bästa brödet

Serverar: 5-10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Mitt favoritbröd. Bakar endast detta numera. Det går fort, det är enkelt och det är så grovt och gott! Har varierat mig rätt rejält beroende på vad jag har hemma så det står lite varianter i receptet!

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl eller 2 dl kruskakli + 3 dl vetemjöl eller 5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin eller aprikoser i små bitar)
  • 1 dl hackade nötter eller frön efter smak
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl naturell mild yougurt ( lätt om du vill)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Rör samman de torra ingredienserna först. Häll i resten och rör om till en gröt. Lägg i avlång, smord brödform. In i ugnen på 200 grader ( lite mindre i varmluftsugn, jag brukar ha på ca 180 grader)
    2. Servera som frukost eller mellis. Gott att äta som det är i brist på annat!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (3)

    zonale 18 mars 2008

    Lättbakat och mycket gott och saftigt.

    PinkLadie 17 november 2008

    Högsta betyg! Gjorde en riktig "skåpsrensning"... Hade i finhackade, torkade aprikoser, körsbär och tranbär, samt en liten restpåse hackad mandel och lite hackade hasselnötter. Tog 1 dl graham + 4 dl vetemjöl special, ekologisk a-fil, och resten som receptet *ler* Färdigt på en timme. Mums med extrasaltat bregott!

    mikank 18 januari 2009

    OK - men hur länge i ugnen???

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Svampdax!
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börja...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben