Bakad potatis med avokadofyllning

Serverar: 4 portioner

Spännande fyllning.

Ingredienser

  • 4-8 potatisar
  • 2 ägg
  • 2 avokado
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1-2 msk pressad citron
  • 1 gul lök
  • 1 burk tonfisk, ca 250 g
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och stick ett hål i potatisen. Baka den i ugnen i 45-60 min. (I microvågsugn tar 4 potatisar 10-15 min, full effekt). Koka äggen i vatten 8-10 min. Låt dem kallna. Dela avokadorna. Tag bort kärnoroch skal.
    2. Mosa avokadorna med en gaffel och blanda med lätt crème fraiche och citronsaft. Skala och finhacka löken och äggen. Hacka tonfisken.
    3. Rör ner lök, ägg och fisk i crème fraiche-röran. Smaka av med salt och peppar. Sätt ett kryss i potatisarna och servera med avokadoröran

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bjuranna 12 oktober 2009

    Jättegott var det! Precis i min smak!

    Tehanu 26 februari 2010

    Härligt krämig fyllning!

    Tehanu 26 februari 2010

    Härligt krämig röra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben