Bakad potatis med curryräkor

Serverar: 2 portioner

Tips! Vill du hellre baka potatisen i vanlig ugn tar det ca 50 minuter i 200-225° varm ugn. Har du färre men större potatisar så räkna med att det tar ca 1 timme.

Ingredienser

  • 6-8 potatisar av mjölig sort
  • 1 dl minifraiche
  • 50 g philadelphiaost, light
  • 1/4 röd paprika, hackad
  • 1/4 grön paprika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 tsk curry extra stark
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 dl räkor, skalade
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisarna i vatten. Torka av dem och stick små hål i skalet med en provnål.
    2. Lägg potatisarna på en tallrik i mikron, täck över med mikrolock och baka dem, ca 10-12 minuter på full effekt. Vänd gärna potatisen upp och ned efter halva tiden.
    3. Låt potatisarna vila några minuter innan du skär ett kryss i dem och klämmer upp inkråmet.
    4. Blanda under tiden minifraiche med ost, paprika, vitlök, curry, salt och peppar. Smaka av.
    5. Lägg en klick av såsen i potatisen. Toppa med curryräkor och persilja.
    6. Servera med råkost och gärna ett äpple som dessert.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben