Bakad potatis med gravlaxröra

Serverar: 4 portioner

En härligt, krämig gravlaxröra som också är god att servera på rostat bröd. För att spara tid bakar man potatisen i halvor. Ju mindre desto snabbare går det.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 1 bit gravad lax, ca 200 g
  • 1 dl kesella
  • 1 dl filmjölk
  • Ca 1-1 ½ msk svensk senap
  • ½ msk honung
  • 1 tsk pressad citron eller vinäger
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor. Baka den i mitten av ugnen i 30-50 min.
    2. Skär laxen i små tärningar. Blanda kesella, filmjölk, senap, honung, citron, dill och peppar i en skål. Rör ner laxen.
    3. Skär ett kryss i potatisen på den kupade sidan och klicka i laxröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben