Bakad potatis med guacamole och salsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här är den perfekta bakpotatisen

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 1 stor mogen avokado
  • 175 g tärnad rökt tofu
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad tomat
  • 1 tsk pressad citron
  • 125 g blandsallad
  • Färska koranderkvistar till garnering
  • Salsa
  • 2 mogna tomater, skalde och tärnade
  • 2 msk hackad korander
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 1 tärnad grön chilipepparfrukt
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen väl och pricka skalen med en gaffel. Gnid skalen med lite salt och lägg potatisarna i en långpanna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och baka potatisarna ungefär en timme till de är färdig och skalen är frasig.
    3. Ta ut långpannan och dela potatisarna på långden. Gröp ur inkråmet försiktigt och lämna lite kvar innanför skalen.
    4. Dela kärna ur avodkadon. Gröp ur fruktköttet och blanda det i en skål med potatisinkråmet. Rör ner den pressade citronen och mosa samman blandningen med en gaffel. Tillsätt tofu, vitlök, lök och tomat och blanda väl.
    5. Fyll hälften av potatiskalen. Lägg salladsbladen över guacamolen och lägg andra skalhalvan ovanpå dem som ett lock.
    6. För att göra salsan blandar du tomat , korander, schalottenlök, chilipeppar och pressad citron i en skål. Smaka av med salt och peppar. Garnera potatisarna med koranderkvistar och servera med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben