Bakad potatis med kyckling och svamppesto

Serverar: 4 portioner

Låter gott

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar eller 8 stora King Edward
  • 200 g Karl Johan svamp eller kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kantarellfond, konc
  • 1½ dl parmesanost, riven
  • ½ grillad kyckling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skölj och skrubba potatisarna. Picka dem med en provsticka och lägg dem direkt på ugnsgallret i mitten av ugnen. Baka potatisarna tills de är mjuka.
    3. Skär ett kryss i varje potatis vid serveringen och tryck med tummar och pekfingrar så att potatisen öppnar sig.
    4. Rensa svampen och skär den i bitar. Fräs den tillsammans med hackad schalottenlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svampen svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben