Bakad potatis med löjrom à la Franz

Serverar: 4 portioner

Bakad potatis med löjrom i en fluffig kräm med grädde.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl tjock grädde
  • 100 g löjrom
  • 4 små dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Skölj och borsta potatisen och låt den rinna av. Lägg den i en ugnssäker form och stick i den med en provnål så att den inte spricker under bakningen. Sätt in formen i 225 grader och baka potatisen 45-60 minuter. Känn efter med en provnål att potatisen är mjuk.
    2. Skiva matfettet och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i varmt vattenbad och låt matfettet smälta men inte bli hett. Ta upp skålen från vattenbadet.
    3. Vispa ner grädden i en tunn stråle. Vispa hela tiden så att blandningen blir krämig, inte grynig. Rör till sist ner 3/4 av löjrommen.
    4. Gör ett kryss i potatisen och kläm till den så att den öppnar sig. Lägg på en klick löjromskräm, garnera med löjrom, en dillkvist och servera potatisen rykande het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben