Bakad potatis med löjrom i en fluffig kräm med grädde.
Ingredienser
4 stora bakpotatisar
100 g smör eller margarin
1 dl tjock grädde
100 g löjrom
4 små dillkvistar
Instruktioner
Skölj och borsta potatisen och låt den rinna av. Lägg den i en ugnssäker form och stick i den med en provnål så att den inte spricker under bakningen. Sätt in formen i 225 grader och baka potatisen 45-60 minuter. Känn efter med en provnål att potatisen är mjuk.
Skiva matfettet och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i varmt vattenbad och låt matfettet smälta men inte bli hett. Ta upp skålen från vattenbadet.
Vispa ner grädden i en tunn stråle. Vispa hela tiden så att blandningen blir krämig, inte grynig. Rör till sist ner 3/4 av löjrommen.
Gör ett kryss i potatisen och kläm till den så att den öppnar sig. Lägg på en klick löjromskräm, garnera med löjrom, en dillkvist och servera potatisen rykande het.