Bakad potatis med räk-lax-fyllning

Serverar: 4 portioner

En bakad potatis är en hel måltid om den fylls med något gott - som här med lax och räkor. Men dressingen är mager och då blir det en perfekt måltid för den som vaktar på vikten. Med denna fettsnåla tillagningsmetod vinner man nästan 75 kcal per portion!

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar, 800 g
  • 50 g skalade räkor
  • 90 g rökt lax, strimlad
  • Peppar, nymalen
  • 4 dillkvistar
  • 4 tomatklyftor
  • Minus-dressing
  • ½ dl lättfil
  • 1 dl chilisås
  • 2 torr sherry
  • Peppar eller pepparmix
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Baka potatisen i ugnen 50-60 minuter tills den är mjuk.
    3. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Blanda lax och räkor med dressingen.
    4. Gör ett kryss på potatisens ovansida och tryck till så att den öppnar sig. Fördela räk- och laxfyllningen i potatisen. Mal lite peppar över och garnera med tomatklyftor och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben