Bakad potatis med skagenröra

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • Fyllning
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk dill hackad
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk rödlök finhackad
  • Instruktioner

    Skölj, borsta och torka potatisarna och baka dem i 225°C, mitt i ugnen, ca 50 min eller i mikrovågsugn ca 14 min på full effekt. Skala och hacka räkorna ganska fint. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, pressad citron och rödlök. Låt gärna skagenröran stå kallt en stund.Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med. Skagenröra. Stick en dillkvist i varje potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kurt9 11 juni 2010

    Hej! Det här skulle kanske kunna duga? Kram Kurt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben