Bakad Potatis med skaldjursröra

Serverar: 4 portioner

När det är helg brukar jag festa till det lite extra. De här fyllningarna är kalasgoda till bakad potatis, annars blir det mest skinka och salami i mina bakade "päror". Har du inte testat så gör det gärna . Vill du ha mycket mer? gör mycket mer- dubbla. Röran är också god i i crépes eller som fyllning på smörgåsen. Tvätta potatisen och pricka den några gånger med en gaffel. Baka den i mikron tills den är klar (ca 10-15 min, beroende på storlek).

Ingredienser

  • Ingredienser fyllning 1
  • 1 ägg, hårdkokt och hackat
  • 600 g räkor, med skal eller utan
  • 1dl lätt crème fraiche
  • 1 dl turkisk youghurt
  • Hackad dill, färsk eller fryst
  • 2 dl hackad purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • Lite pressad citron
  • ½ tsk flingsaltsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ingredienser fyllning 2
  • 1 ägg hårdkokt och hackat
  • 1 burk krabba
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl turkisk youghurt
  • Hackad persilja, färsk eller fryst
  • 1 hackad tomat
  • 2 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlök
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Koka äggen hårdkokta. Blanda alla ingredienserna till varje fyllning i olika skålar. Fyll på den bakade potatisen efter hand med de olika fyllningarna. Naturligtvis kan du enbart äta den du gillar mest:.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 10 oktober 2008

    Mumsigt gott! Kommer att använda "grunden" till annan fyllning oxå, t ex skinka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben