Bakad potatis med skink/paprika röra

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod röra till den bakade potatisen!

Ingredienser

  • Grovsalt
  • 4 Bakpotatisar (stora)
  • 1 tsk senap (kan uteslutas)
  • 5 dl creme fraiché
  • 1 dl majonnäs, ev mer enligt smak
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1pkt rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fyll botten i en ugnsäker form med Grovsalt. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj potatisen, skär sedan ett ''korssnitt'' i dem och lägg i formen. Ställ in i ugnen i ca 1½ timme. (känn med sticka för bästa resultat)
    3. Röra: Häll ner creme fraichén, majonäsen och senapen i en bunke. Tärna löken och paprikan, strimla skinkan. Rör ihop alltsammans och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. mer majonäs.
    4. Lägg upp potatisarna på fat och fyll med skink/paprikaröran. Servera genast, de är som godast varma!
    5. Hoppas det smakar :)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MosterNettan 12 augusti 2010

    Den röran måste passa i pitabröd och i wraps också! Perfekt på picknick. Kolla mitt recept Nettans kycklingsallad. Ha de! //Nettan

    kilu 27 maj 2012

    Kanongod röra. Ska ha den till bakpotatis idag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben