Bakad potatis med tomatröra

Serverar: 4 portioner

Här en god bakad potatis med en vegetarisk röra.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • Tomatröra
  • 3 väl mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ krm socker
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • ½ gul paprika
  • Till servering
  • Gräddfil
  • 1 dl strimlad salladslök
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 225°.
    2. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
    3. Tomatröra: Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, salt, peppar och socker. Låt puttra ihop 1 minut. Skär paprikahalvan i små, tunna strimlor och vänd ner i röran. Låt den bli genomvarm och ta sedan av värmen.
    4. Strimla salladslöken. Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
    5. Servera potatisarna med tomatröran, gräddfilen och salladslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben