Det här receptet hittade vi i Allt om mat 1992 och har gjort det många gånger. Det klart godaste bakade potatisrätt vi gjort; speciellt köttfärsröran är toppen. En mycket bra bjudrätt, som till stor del kan göras klar i förväg.
Ingredienser
12 stora bakpotatisar
Fyllning
6 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
250 g rökt skinka
4+2 msk olivolja
700 g fläskfärs
2 dl torrt vitt vin
2 köttbuljongtärningar
4 dl vatten
2 msk kinesisk svampsoja
0,5 tsk nymald svartpeppar
2-4 krm cayennepeppar
1 finhackad gul paprika
1 finhackad röd paprika
1 finhackad grön paprika
Tillbehör
2-3 dl hackad ättiksgurka, ca 150 g
ca 400 g majs från burk
6-8 dl gräddfil
grönsallad
Vad gör det för skillnad att baka potatisen 1 eller 3 timmar?