Bakpotatisröra med kyckling, frukt och curry

Serverar: 3 portioner

Väldigt god röra med kyckling, curry, äpple och mango som passar väldigt bra till bakpotatis men även till ris, pasta mm

Ingredienser

  • 600 g kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 2 tsk ljus maizena redning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 135 g mangopuré (finns i barnmatshyllan)
  • 1 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen ganska smått. Salta och fräs den i smör tills den är genomstekt. Lägg kycklingen åt sidan.
    2. Hacka löken, vitlöken, persiljan och tärna äpplena.
    3. Fräs lök, vitlök och curry i smör 2-3 min under omrörning. Strö över redning. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde, sambal oelek, mangopuré och salt. Sjud ca 2 min utan lock.
    4. Tillsätt den stekta kycklingen, äpplena och persiljan i röran. Klicka den i en bakpotatisar och servera gärna med en sallad till.
    5. Röran kan förberedas och värmas strax före servering. Om man får röra över passar den lika bra till ris etc dagen efter.
    6. Hoppas att det smakar. Här hemma älskar vi den!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben