Bananpaj

Serverar: 4-6 portioner

En himla mumsig paj, önskar man en lite lättare variant går det bra att dra ner sockermängden och även det smälta smöret. Ett annat tips är att man kan byta ut bananerna mot en burk krossad ananas.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 burk lätt kesella
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 st mogna bananer
  • 1 msk citron
  • Kanel att strö över
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen, pajskalet ska EJ förgräddas.
    2. Blanda tillsammans alla ingredienserna till fyllningen och häll det i formen som är klädd med pajdeg. Strö över lite kanel.
    3. Gräddas i mitten av ugnen 20-30 minuter i 200 grader.
    4. Serveras med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 28 mars 2008

    God morgon! Vad kan jag ersätta kesellan med? (Är laktosintolerant), den låter så smaskig.../Kram Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben