Bananpaj

Serverar: 6 portioner

Ljuvlig paj servera den gärna med vaniljglass

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 bananer
  • Smör
  • Strösocker
  • Kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 100 g mald mandel
  • 1 msk maizenamjöl
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl,socker och smör till en deg. Låt vila 30 minuter i kyl. Tryck ut den i en pajform och nagga.
    2. Dela bananerna på längden och stek dem i rikligt med smör. Strö över socker och kanel. Blanda smör och florsocker, gärna i matberedare. Rör i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, maizena och kanel. Häll smeten i formen och lägg i bananerna. Grädda 20 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben