Banantårta

Serverar: 5-6 portioner

En variant på Pinocchio-tårtan. En inte för söt, men ändå god tårta. Godast dagen efter den gjorts. Bör dock fyllas dagen då den ska serveras, annars ser den inte lika tilltalande ut.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,5 dl smält smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • Mandelspån
  • Fyllning
  • 3dl vispgrädde
  • 3 mogna bananer
  • Instruktioner

    Smält smör och ställ åt sidan för att svalna. Dela äggen, glöm ej att spara vitorna. Vispa gulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulverblandning varvat med mjölk. Häll i ugnsfast form, ca 25x35 cm. Smeta ut jämnt och ställ åt sidan. Vispa äggvitor tills de är fasta. Rör ner sockret. Sprid ut ovanpå smeten i formen till ett jämnt lager. Sprid över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader, minst 35 minuter. Kakan skall vara torr och marängen frasig samt lätt guldgul. Vispa grädden ganska hårt. Mosa bananerna och blanda i dessa. Dela den avsvalnade kakan på mitten. Bred ut banangrädden på ena halvan, placera den andra halvan ovanpå. Förvara inte maräng i plastpåse - då försvinner frasigheten!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben