Choklad- och banantårta

Serverar: 15-20 portioner

Choklad- och banantårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde, som vispas
  • 5-6 bananer, som skivas
  • 2 dl mandel, som grovhackas
  • Dekoration
  • 1 dl vispgrädde, som vispas
  • Vindruvor
  • Kumquatfrukter
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda med övriga ingredienser. Klä en plåt med kanter (25 x 35 cm) med smort bakplåtspapper. Häll i smeten. Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Gör ytterligare en sats under tiden.
    2. Dela kakorna tvärs över. Fördela den blandade fyllningen mellan bottnarna. Bred grädden över "taket" och dekorera med frukt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben