Barbros sagolika rombiskvier

De här biskvierna är lättare att göra än vad man tror.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 3 äggvitor, stora
  • Fyllning
  • 175 g choklad, mörk
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk rom, helst mörk
  • Glasyr
  • 200 g choklad, mörk
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med äggvita till smidig konsistens.
    2. Forma matskedsstora kulor, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda ljust gulbruna 12–15 min.
    3. Fyllningen: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Ge grädden ett uppkok och vispa ner den i chokladen. Smaksätt chokladkrämen med rom och vispa den kraftigt då och då tills den kallnar och börjar stelna.
    4. Bred krämen på kakornas platta sida och forma en fin kulle.
    5. Ställ dem kallt en timme.
    6. Glasyren: Smält chokladen med oljan över vattenbad. Doppa kakornas fyllda sida i glasyren (all choklad går inte åt, men behövs när man doppar). Låt stelna på bakplåtspapper. Biskvierna går bra att frysförvara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben