Barkis

Serverar: 4 portioner

Vet inte hur många recept på vanligt barkis det finns här - jag ger er ett förslag här iallafall!

Ingredienser

  • 100 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 4 msk margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 2,8 liter mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen. Smält margarinet och blanda det med mjölken och vattnet. Häll det på jästen och tillsätt saltet, sockret och sedan mjölet. Knåda samman till en deg. Låt jäsa i 30 min.
    2. Baka ut och låt jäsa i 30 min till.
    3. 225 grader i ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lindanemon 10 juni 2008

    Igår skulle jag göra Barkis, och ditt recept är det enda jag hittar här. Jag gjorde 2 limpor, men minskade tiden i ugnen till 20 min. Jag fick höga, fina bröd! Tack!

    grodbakelse 2 november 2009

    Jättebra recept på supergott bröd :)

    jgrasjo 22 januari 2012

    Bakade detta för första gången idag. Blev bra men då det är väldigt mycket jäst så skulle jag låtit degen jäsa lite längre eller gräddat några minuter till (tog ut vid en inner temp på 97c) bröden har en svag doft av jäst. Dom smakar och ser ut som barkis, jag gjorde 3 STORA limpor

    jgrasjo 24 januari 2012

    Bild till föregående kommentar

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben